Как ще се справи болница „Света Анастасия“ с пандемията от новия коронавирус, когато тя не разполага с инфекциозно отделение? Това ще е един от въпросите, които ще занимават зрителите в предстоящите серии на „Откраднат живот: Системата“.

Последната сцена от деветия сезон беше заснета тази сутрин, когато пред сградата, служеща като снимачен сет за лечебното заведение в продукцията, екипът излезе, за да ръкопляска на медиците, борещи се на първа линия с COVID-19. Пред тях пък бе поставен голям транспарант с думите: „С благодарност към ангелите в бяло“.

Идеята коронавирусът да влезе в сюжета на „Откраднат живот“ се заражда малко след обявяването на извънредното положение. Именно то само по себе си обаче наложило пренаписване на сценария, за да може екипът на сериала да може да продължи да работи в безопасни условия. Продуцентът Евтим Милошев обяснява, че решението пандемията да бъде заснета и от камерите на „Откраднат живот“ се основава на желанието епизодите да могат да представят възможно най-достоверно действителността. Самите актьори пък станали по-вглъбени и смирени, след като им се наложило да облекат престилките – макар и само на снимачната площадка – на борещи се с коронавируса медици. „Вярвам, че животът ни бързо ще се възстанови. Но засега трябва да следваме указанията на Щаба – вярвам в тях“, коментира Милошев пред Nova, като добавя, че самият той е станал по-дисциплиниран откакто е разбрал, че е отговорен за толкова много хора.

Междувременно феновете одобряват намерението на екипа на сериала да постави огледало пред случващото се в страната ни. Въпреки това призовават личните отношения между героите да не бъдат оставяни на трупчета в остатъка от сезона. „Откраднат живот“ се излъчва от вторник до четвъртък от 20 ч.