Кортни Кокс си позволи да направи коментар по повод развода на Бранджелина и цялата драма, в която индиректно бе забъркана и нейната колежка и приятелка - Дженифър Анистън.

След като новината за развода се разнесе и скандалът избухна с пълна сила, из медиите се понесоха какви ли се слухове, а някои от тях включваха бившата съпруга на Брад Пит - Дженифър Анистън.

Хората предположиха, че тя е изключително радостна от новината за раздялата на Брад и Анджелина, тъй като именно Джоли бе тази, която провали брака между Брад и Дженифър през 2004-та година.

Анистън все още не е коментирала развода на звездите по никакъв начин, но Кортни Кокс не пропусна възможност да защити приятелката си от всичко, изговорено по неин адрес. Тя заяви следното в интервю, след като ѝ бе зададен въпрос относно развода на века:“Тук не става дума за Дженифър, тя няма нищо общо със случката, това не е нейният живот. Смятам, че само подклаждаме ненужни искри, когато говорим за това.”

Кортни и Дженифър са много добри приятелки от доста години и си пасват отлично още в началото, когато са започнали да работят заедно в култовия сериал “Приятели”. Кокс доста логично посочва в интервюто си, че няма място за Дженифър в цялата драма в живота на Брад и Анджелина.

Друг близък човек до Дженифър, който изрази мнението си относно развода на звездите, бе самият ѝ съпруг, Джъстин Теру.

“Аз, като дете на разведени родители, мога да кажа, че това е ужасна новина за тези деца. Не бих могъл да дам друг коментар.”