Кости определя сумата, която иска за композициите си според симпатиите, които изпитва към певиците.

Най-облагодетелствана е Андреа, която първа заработи с румънеца и му отвори вратите на българския музикален пазар, пишат от „Блясък“, цитира kliuki.bg.

Общите им хитове накараха много колежки на бившата „Мис Туризъм“ да се тресат от завист. Това вдигна главоломно акциите на Кости, който започна да прибира по 10 000 евро на парче.

Андреа дълго се ползвала от услугите на румънеца, който й правел страхотна отстъпка – фолкаджийката му броила само по 5 000 евро.

Той обаче не правил компромиси на певици като Преслава, Мария, Емилия и Цветелина Янева. Кости Йонита надушил, че това са певици, за които парите не са проблем и харчат без задръжки, за да имат потенциалните хитове.

Именно композициите на Кости са и най-скъпите на фолк пазара в момента. Той има добра музикална биография като продуцент, а връзките му с певци и продуценти от световния шоубизнес го правят привлекателен за българските фолк златотърсачки.

Някои певици дори му се сърдели, ако им „изневери“ и даде песен на тяхна по-неактуална посестрима. По-елитните фолк певици го бранели със зъби и нокти и се дразнели, ако някоя дама с финансови възможности си плати същата сума, каквато са броили и те, за да извиват глас под звуците на румънските диско ритми.

Други изпълнителки пък се отчаяли от високата тарифа на румънеца и се зарекли, че дори да имат парите, никога не биха му ги дали. Много фолкаджийки се довериха на македонеца Оцко, който напоследък подбива пазара на Кости.