Вместо да излежава присъдата, която му лепна спецсъдът, Косъма от "Под прикритие" се разхождаше най-спокойно из центъра на столицата.

Нещо повече, дори беше водещ на поредица надбягвания в рамките на феста "София диша".

На финала актьорът Александър Сано, който играе ролята на Здравко Киселов, раздаде награди на най-бързите. Някои от тях бягаха с плавници, други по двойки. Така в рамките на форума, който се провежда за трета поредна година,  бе отбелязан „Най-бързият ден на планетата”.

В спокойния и ленив неделен ден до бар „Бариста” на столичната улица "Цар Иван Шишман" посетителите на "София диша" имаха възможност да се гледат късометражните филми „Обедна почивка” на ИвайлоМинови „Коварна игра” на Мартин Райковски и Любомир Киров. В 21 ч. пред църквата  „Свети Седмочисленици” беше представен и филмът „Кой е този град?”, който е посветен на София.

Пред столичното 7-мо училище пак в рамките на феста монолог в стил Stand-up Comedy изпълни  актьорът Мирослав Симеонов. Темата на комедианта беше „Ситуацията по софийските улици” , а Диана Милушева танцува в „Моноспектакъл на една идея”.

Спортен клуб „Левски” също подкрепиха инициативата, осигурявайки огромен комплект шах с размер на фигурите до 50см. Досега подобни  големи спортни съоръжения за любителите на шаха в София не е имало, за разлика от останалите европейски градове, в които това не е рядкост. От клуба бяха наредили още няколко маси със стандартни комплекти, на които посетителите на "София диша" успяха да покажат шахматни умения.

„София диша” продължава до последната неделя на месеца – 26-ти август, когато тема ще са танците. Дотогава фестът ще продължи с представления на 12-ти август на улица „Ангел Кънчев” с акцент върху литературата и на 19-ти с фокус на свободните изкуства.