В рефер на кулинарен двубой между майки и деца ще се превърне Александър Сано от 15 февруари.

Тогава по bTV стартира „Мама готви по-добре”, а актьорът, когото зрителят обикна като Косъма от „Под прикритие”, ще дирижира сблъсъка на поколенията зад печката. В играта на нерви, знания и домашни рецепти ще се включи и шеф Ивайло Петков (Lord of the Chefs).

“От много време не съм се забавлявал така истински, както по време на тези снимки. Не съм подозирал, че може да бъде толкова приятна емоция да готвиш с мама. От това шоу научих едно - домът е там, където е кухнята, а в кухнята винаги е мама!”, споделя с усмивка Сано.

Самият той има табиетлийско отношение към храната както на маса, така и като отговорник в изготвянето на семейното меню. Децата му обожават неговия бял сладкиш, който се прави с бисквитен блат, шоколад и арменски сладки.

Половинката си Нели Сано глези редовно с различни видове риби, като специалитетът му е пъстърва върху целина в хартия.

Идейния двигател на „Братя Мангасарян” се научил да готви в студентските си години.

„Тогава работих като управител на ресторант „Отвъд алеята, зад шкафа“, който вече не съществува. Тогава обаче беше култов, клиентелата бе предимно от дипломати и кинозвезди, че и Бил Клинтън ни дойде на крака. От там датира приятелството ми с Валери Нешов, който е избиран за готвач на годината. От него научих адски много неща, обожавах да гледам как работи и попивах всеки детайл.”, обянси за „Монитор” Сано. Най-гадното нещо, което някога е опитвал, е омлет от хлебарки и жив скорпион. Гадините обаче изял заради предизвикателството в екстремното риалити „Къртицата”.