Бизнесменът Константин Дишлиев е убит пред очите на любовницата си Радост Драганова, пише „Всеки ден".

До момента се смяташе, че баджанакът на Евелин Банев - Брендо бе разстрелян, докато e бил заедно със съпругата си Десислава Добринова.

Запознат с трагедията отпреди близо 10 години обаче ни разкри, че жената до Косьо Дишлиев в последната му вечер от живота е Радост от „Огледала", а не сестрата на Моника Добринова, жената на Кокаиновия крал.

Така за пръв път излиза част от истината за кървавото покушение, разиграло се вечерта на 14 май 2005 г. на ул. „11-и август" в центъра на София пред ресторант „Тадж Махал".

*Константин Дишлиев

Тогава 28-годишният бизнесмен е вечерял в индийския ресторант в женска компания, която според официалната версия е била съпругата му. Източник обаче разкри, че Дишлиев е бил придружаван от седемкратната шампионка по плуване, напрaвила кариера като водеща на светското предаване „Огледала" по Би Ти Ви Радост Драганова. В момента Радост отново е на екран - от 2 седмици тя е лице на новото шоу „Мармалад".

Около 23 часа на излизане от кръчмата, докато Косьо се суетял около джипа си „Порше Кайен", убиецът го приближил и изстрелял 10 куршума в главата и тялото му. За касапницата и до днес няма виновен. Малко преди мократа поръчка да бъде изпълнена, Дишлиев е станал обект на сериозна проверка за пране на пари заради превод на 2 млн. евро към негова фирма. Съмнително голямата сума идвала от английската фирма „Глобал Лимитед" и е била под формата на кредит, който трябвало да бъде върнат за 5 години. Родните служби подпукали баджанака на Брендо по сигнал на колегите си от Великобритания.

*Радост

До смъртта си Косьо участва в управлението на 9 фирми, най-важната от които е „Прайвът файнънс юниън". Тя добива популярност с невижданото дотогава бизнес решение да отпуска кpедити за купуването на жилище или автомобил само срещу представянето на лична карта. Година преди убийството му Константин Дишлиев и Евелин Банев са представени като крупните инвеститори зад баровския черноморски комплекс „Оазис" до курорта Лозенец. След смъртта на Косьо бе лансирана веpсията, че покушението е поръчано от самия Брендо заради заловена в Испания пратка от 819 килограма кокаин. Припомняме, че жената на Брендо Моника е сестра на съпругата на Константин Десислава.

*Двете сестри

Най-смелата версия гласи, че Банев сам е гръмнал баджанака си, но всичко остана на ниво конспирация и убиецът така и не бе заловен. Малко по-късно в дома си бе разстреляна и майката на Дишлиев - Йорданка Запрянова, в деня, в който трябваше да дава показания в съда по делото за убийството на сина си.