Една от най-обичаните телевизионни двойки Косьо и Божана Филипови отдавна са разделени, но са запазили приятелството си.

Двамата са в хармония на работното място от години. Първо в Нова телевизия, а след това в ТВ7, където работят и днес - Косьо като новинар, а Божана като водеща на прогнозата за времето.

Двамата са си толкова близки, че и свободното си време прекарват заедно - на празници и на събирания без повод в обща компания. Звучи невероятно, но идилията на Косьо и Божана май все пак ще се пропука. Двамата не могат да се разберат за бъдещето на дъщеря си Елия.

„Това е нашето голямо разминаваме между мен и баща й. На този етап да живееш в България, да постигаш нещо и да си мислиш, че изобщо нещо зависи от теб, е абсурдно, обаче аз съм човек, който винаги се надява, че в един момент всичко това ще приключи, тази игра със съдбата ни. Много вярвам", сподели Божана.

Красивата синоптичка държала дъщеря им Елия да учи, да се бори за професионалната си реализация и лично щастие именно в родината си. Баща й обаче бил твърдо против. Косьо смятал, че когато Елия порасне, трябва да продължи образованието си в чужбина. А защо не и да остане да живее там, след като у нас положението никак не се подобрява. „Там да живее един друг живот", допълва Божана.

Засега с Косьо дори не са близо до консенсус. Всеки държал на своето и отказвал да отстъпи, което си е прецедент за семейството им. Поне имат време, за да възстановят пословичната хармония в отношенията си, коментират в телевизионните среди. Елия още е на 11 години и все още не е решила с какво точно иска да се занимава, когато порасне. Доскоро мечтаела да работи в телевизия. Това никак не е чудно, тъй като е израснала покрай камери и микрофони.

„Спомням си как сме водили Елия в Нова телевизия. Как аз отивам на снимки, на монтаж, Косьо я взима, обаче на него му се налага да влезе да озвучи текст, взима я някоя друга колежка и всичко ми е като моментни снимки, нямам ясен спомен как са минали толкова години", разказва Божана.

Наскоро Елия споделила на майка си, че вече не е сигурна дали иска да се занимава с телевизия. Иначе определено има много таланти. Участва във всяко училищно събитие - пее, декламира, рисува. „Но проблем са ни точните науки", споделя Божана. Наскоро Елия й казала, че иска да кандидатства в английската гимназия и майка й се съгласила. „Тя си има нейните идеи, нейния си свят и си живее в него, и то много пълноценно", споделя Божана.

Дали ще се съгласи с баща й и след гимназия ще позволи на Елия да продължи в чужбина, засега не е ясно. Иначе тази тема е единствената, по която не са на едно мнение. Те винаги са давани за пример с разбирателството си след развода. Двамата толкова се ценят един друг, че почти всеки празник прекарват заедно. Косьо още й правел подаръци. Като например за 14 февруари, когато е годишнината от сватбата им. „Отивам аз в телевизията и той се появява с една огромна кошница с цветя и ми казва: „Честита годишнина. 11 години от сватбата ни!". Много се смяхме, а Елия го поздрави: „Браво, татко". Беше много щастлива, че майка й е почетена", разказва Божана.

сн.: Булфото