Цели 6 години отне на телевизионния водещ Константин Филипов отново да стъпи на крака след раздялата със съпругата си Божана.

Журналистът обаче най-накрая успя да забрави синоптичката и вече уверено говори, че има нова любов в живота си.

Самоличността й се пази в тайна, защото Косьо смята, че всяко откровение и публичност може да заплаши връзката им, но въпреки това я е представил на най-важните хора в живота си – бившата си съпруга и дъщеря им, пише „Уикенд“, цитира hotarena.net.

Дамата, покорила сърцето на новинаря, се занимава с недвижими имоти. Журналистът избягва да я води по светски събития и купони, защото тя била „алергична към светската суматоха”. Двамата с нея се срещнали почти година, след като той и Божана са сложили край на връзката си.

Отнело доста време на Косьо обаче отново да отвори сърцето си за нова жена след драмите, които се разиграли при приключването на брака му. Чак след като многократно изпитал верността на любимата си, той усетил, че може да заяви новия си семеен статут – сериозно обвързан.

„Любовта както и поезията трябва да се консумира и приема насаме и съсредоточено. Всяко говорене за любовта я размива като силно чувство и аз искам да оставя това място непокътнато, резервирано само за себе си”, обяснява своята потайност телевизионерът.

Причината да не разгласява личните си отношения обаче има и друга страна. Водещият не иска да причинява стрес на дъщеря си Елия, която и без това вече е преживяла много след развода на родителите си и шума, който се вдигна около него. Момиченцето дълго не можело да се примири, че мама и татко не живеят заедно и тъкмо сега, вече поотраснало на годинки, започнало да разбира, че така е по-добре за всички.

За да й осигури спокойно детство без злобни коментари от страна на другарчетата й в училище, двамата с Божана се били разбрали да не афишират прекалено много своите нови партньори в живота. Въпреки това всеки от тях се съветвал с другия по сърдечни дела, за да е сигурен, че не прави грешка с някоя необмислена връзка, която може да рефлектира върху малката.

„За мен е важно да зная с кого е Божана. Този човек трябва да се грижи за нея и отношениeтo му към детето да е на ниво. Сигурен съм, че това е и неин стандарт, така че не се безпокоя. Отношенията ни с нея са прекрасни сега. Може би е трябвало да бъдем само приятели. За мен любовта е огнище, а не кибритена клечка, която драсваш и изгаря за миг. Вече разделени, помощта, която си даваме е много ценна. В повечето случаи любовта свършва с ядове, докато при нас се оказа, че краят е началото на едно приятелство”, философства водещият.

По празниците с бившата му жена имали малка традиция да се събират за няколко часа и да си представят, че пак са семейство. Когато това било възможно, те прекарвали отново Рождество в една компания, за да не се налага момиченцето им да избира с кого от двамата да бъде на този светъл празник. Елия си поделяла по равно почивните дни през ваканцията, за да е и с двамата.

И макар вече връзката между Божана и Косьо да не подлежи на никакви промени в позитивна насока, журналистът още не съумява да създаде истинско семейство с новата жена до себе си. Двамата с нея са се разбрали да се фокусират върху своите дела, а бракът и децата могат да почакат още известно време, докато се устроят. Ако пък се вярва на думите на Филипов той едва ли отново ще мине под венчило.

„Мисълта за създаване на семейство не ми е чужда, въпреки че в момента нито аз, нито приятелката ми сме готови за това нещо. Свободната връзка без трета страна в лицето на държавата е по-приемлива за нас на този етап”, отсича журналистът.

По всичко личи, че дори след 6 години раздяла с Божана още не е успял да си избие от главата разочарованието, което носи клетвата за вечна вярност, която двамата така и не успяха да спазят.

сн.: Булфото