"Здрав съм! Благодаря на Господ. И моите родителите преминаха най-тежкото и в момента се възстановяват вкъщи.“

Това откровено сподели любимецът на народа от фолксредите Константин, чието семейство и самият той прекараха коронавируса. За щастие, преди ден певецът оповести, че вече е с два отрицателни теста и е здрав, но по-важното е, че баща му е изписан от болницата.

„Над 20 дни прекара в болница. Благодаря на целия екип ма 5-а градска болница и най-вече на д-р Росен Маринов. Баща ми е с диабет, поставен пейсмейкър и въобще има придружаващи заболявания, на 3 пъти е губил съзнание, за щастие днес е по-добре. Тези хора са герои, шапка им свалям! Влязох в COVID отделение, когато го изписваха, и е кошмарно, хора са на смъртни легла. Затова спазвайте мерките и се пазете много", разкрива подробности Коцето.

Самият той преминава леко през вируса и карантината прекарва в дома си, където самоизолира на 1-ия етаж, докато на 2-рия са жена му Надя двете му деца. „Имах температура и заryба обонянието си. Бях карантиниран на 1-вия етаж у дома, а съпругата ми се грижеше основно за мен. Слизаше облече в скафандри, ръкавици, няколко маски, не беше лесно. Майка ми също изкара вируса, но вкъщи и по-леко, с повръщане, гадене, болки в мускулите и др.", добавя изпълнителят.

Разкрива, че не знае конкретно откъде се е заразил, но според него се е сблъсквал неколкократно със заразени хора пo участия и това се е е натрупало в организма му и е повлияло. След като се оказва негативен за коронавирус, Константин си прави и тест за антитела, тъй като сnоред медиците, ако нивата на антитела са ниски, има възможност отново да се зарази.

„Нормалните граници на показателя за антитела бил 2, моето е 18, лекарите казват, че не са виждали повече от 12. Тоест вирусът бяга от мен” , шегува се в типичен стил Коцето, който през цялото време мисли позитивно. Той е категоричен, че след 40 дни ще дари кръвна плазма, за да може да се спасят колкото може човешки животи, пише "България Днес".