Раздаването на наградите "Златен глобус" е едно от най-големите събития във филмовата индустрия. Те са учредени от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и преди броени дни се връчиха в Бевърли хилс за 67-ми път. Смятани са за ориентир за Оскарите, въпреки че се присъждат в по-различни категории.

На второ място по значимост (за някои хора вероятно и на първо), след победителите в различните категории, със сигурност се подреждат впечатленията от модните решения на знаменитостите. Това важи особено силно при дамите, които се стремят да бъдат най-стилните и най-блестящите сред всички звезди.

На тазгодишната церемония знаменитостите отново се бяха постарали да изглеждат перфектно. Дълги изящни рокли, стилни, но атрактивни бижута и задължителната чанта-плик за официални церемонии като тази, превръщаха всяка една от дамите в принцеса.

Някои като Хедър Греъм и Дженифър Анистън се бяха спряли на рокли с дълга цепка, за да привличат погледите към изваяните си крака. Хaли Бери беше заложила на забележителен модел с гол гръб.

Подбрали сме за вас едни от най-красивите дами в нашата класация Най-стилна дама на наградите "Златен глобус". Тъй като те са много, ще имате възможността да гласувате за втората част от тях утре.

А сега на вашето внимание ще представим дамите, които избраха едни от най-модерните цветове за този сезон - черното и телесното. Редица дизайнери заложиха именно на класическите цветове в своите колекции и ето резултата:

Оливия Уайлд

Хaли Бери

Кристина Агилера

Дженифър Анистън

Кортни Кокс

Дрю Баримор

София Лорен

Пенелопе Круз

Елизабета Каналис

Хедър Греъм

Марая Кери

Снимки: Getty Images/ Guiliver