Край на „Столичани в повече". Би Ти Ви най-накрая взе решение да свали от ефир най-дълго просъществувалия до този момент български сериал. Все пак от телевизията са отпуснали на продукцията още един сезон след десетия, който приключва в петък. Но са договорили той да бъде и последен, научи „Всеки ден" от хора на Любо Нейков.

„Столичани в повече" тръгна по Би Ти Ви през пролетта на 2011 г., когато бе зората на българските сериали. Оттогава много продукции тръгваха и спираха в ефира на различните телевизии, но сагата за Лютови и Чеканови се превърна в постоянно присъствие. Цели 10 сезона те изкараха на екран, но с единайсетия ще кажат „Сбогом" на зрителите. Поне това са съобщили на екипа, твърдят източни на „Всеки ден".

От Би Ти Ви преценили, че историята вече започва да се изчерпва. Това било мнението в екипа от доста време, но заради високия рейтинг не сваляли от ефир продукцията, говори се сред телевизионерите. На хората обаче започвало да им дотяга да гледат в „Столичаните" сюжети, познати от новините, които са едва-едва променени с цел да станат по-абсурдни и от действителните. И малко по малко аудиторията започнала да намалява.

Това обаче била само една от причините за решението сериалът на бъде спрян. Другата е изчерпването на самия екип. Говори се, че на актьорите вече им било писнало да влизат в едни и същи образи и много от тях искали да напуснат продукцията. „Всички, които изпълняват главните роли, са водещи актьори с успешни кариери в театъра и киното. Те вече са изморени да играят едно и също. Освен това се притесняват, че с този сериал реномето им на добри професионалисти може да започне да олеква, защото „Столичаните" се проточиха като турска сапунка", твърдят запознати. По думите им натоварването в екипа вече започва да става непосилно. „Другите продукции правят най-много по един сезон на една-две години, а ние сме с два годишно. Кой може да издържи?", недоволствали актьори и сценаристи.

Очаква се единайсетият сезон, който ще бъде финален, да тръгне в ефир през есента.

Източник: slava.bg, сн.: Столичани в повече