Музикалното предаване „Х Фактор“ в момента слуша лебедовата си песен. Настоящият сезон на продуцираното от Халваджиян риалити е с покъртително нисък рейтинг, а зрителите и участниците в него са категорични, че по-слабо издание до момента „Х Фактор“ у нас не е имал никога.

Звук, осветление, музикално съдържание и поведение на менторите са под всякаква критика, това си го признават дори в самата Нова телевизия. След последните рейтинг данни ръководството на медиата се е събрало и на срещата е било взето решение да не се планира следващ сезон на „Х Фактор“ през 2018 г., пише Блиц.

От старта си музикалното шоу е в пълен срив откъм зрителска аудитория, дори по собствената си рейтинг агенция. В неделната вечер, когато се излъчва, „Х Фактор“ пада в пъти от конкурентната „Ферма“ по бТВ. Последната неделя цифрите вече са били толкова ниски, че са предизвикали вътрешно съвещание, на което са се изрекли тежки думи. Според мениджърите в Нова тв вината за окаяния резултат на музикалното шоу е както в ударния сезон на риалитито на конкуренцията, така и в продуцента на „Х Фактор“ Магърдич Халваджиян.

Публична тайна в тв средите е, че арменецът взима определен бюджет от телевизията, а прави предаванията си за по-малко от половината от сумата. Този номер минаваше дълги години, но вече е все по-очевидно за сметка на качеството, при това в условия на сериозна конкуренция, защото междувременно бТВ залагат на много по-професионално съдържание и бележат пикове в рейтинга си.

Самите участници в „Х Фактор“ до момента също са разочаровани, а повечето изпълнители от предишни сезони са потънали в забрава, защото шоуто не изпълнява ангажимента си по договор да развива талантите си. Това е и причината за огромния наплив от кандидати за „Гласът на България“, който се превърна в най-голямото музикално риалити у нас.

„Жалко, ако „Х Фактор“ спре у нас, защото „Гласът на България“ не може да поеме всички талантливи кандидати за голяма сцена. Но пък не е честно за сметка на кадърните хора продуценти да пълнят джоба и да съсипват международен формат“, коментираха бивши кадри от екипа на шоуто.