Спортният министър Красен Кралев коментира пред медиите в Министерски съвет случващото се във Федерацията по художествена гимназия в контекста на опита за самоубийство, който направи вчера 21-годишната Цвети Стоянова.

Кралев беше категоричен, че федерацията е единствената, която е ползвала психолог и изтъкна, че няма никакви основания за упрек към дейността й.

"Момичето е било в депресия през последните няколко седмици. Цвети е отказала да се присъедини към отбора и това е наложило замяната й с друг състезател", разкри Кралев като уточни, че психологът е бил с тях неотменно през последните две-три години.

Той помоли да се спрат коментарите и спекулациите, защото момичетата имат нужда да се съберат, концентрират и да преодолеят този шок и да продължат да си изпълняват задълженията.

Спортният министър отбеляза че състезателката ни е в тежко състояние и благодари на лекарите от "Пирогов", че са направили всичко възможно, за да се преборят за овладяване на тежката ситуация. Той обясни, че следващите няколко дни ще бъдат критични за здравето на гимнастичката. По думите му момичето се е оплаквало, че не може да спи. „Това е бил проблемът, за който аз знам. Чувствала се е недобре през последните две седмици, особено след финала на Световната купа по художествена гимнастика и сама е поискала да не участва в последното състезание", заяви Красен Кралев.



Той увери, че момичетата са изявили желание да продължат да се състезават. „Това е тяхно решение. Връзката ми с момичетата е през Фейсбук. В момента е най-важно да ги оставим на спокойствие и да се молим Цвети да преодолее кризата през следващите няколко дни и уврежданията й да не са фатални", категоричен бе той.

Министър Кралев информира още, че Цветелина Стоянова има тежки кръвоизливи, далакът е отстранен, има прободен бял дроб. "Важно е следващите няколко дни да се пребори с този шок и да оживее", заяви той и изрази надежда да няма сериозни увреждания на гръбначния мозък.

Източник: Всеки ден, сн. Булфото