Американката Ештън Колби от щата Охайо, която завоюва титлата кралица на красотата на няколко конкурса, стана мъж, съобщава "24 часа", цитирайки "Мирър".

Тя се подложи на хормонална терапия, отстраниха гърдите й и започна да приема тестостерон. Сега Колби е 23-годишен привлекателен мъж. Той тренира по няколко часа на ден във фитнес зала и дори е успял да си намери сериозна прителка. "Когато обяснявах желанието си да стана мъж, хората просто не разбираха защо красива девойка ще поиска толкова кардинални изменения във външността си. Но мъжът в мен винаги е знаел, че мога да бъда много по-щастлив като не си губя времето с рокли и гримове", каза Колби.

"Майка ми искаше да се занимавам с балет и да нося рокли, но аз харесвах бейзбола. Дълбоко вътре в себе си аз знаех, че ще бъда по-щастлива в тялото на мъж. Но всички твърдяха, че съм страшно привлекателно момиче и аз трябваше да се съобразявам с мнението на обкръжаващите Трябва да се поясни, че Ештън не желае да разкрива първоначалното си име. Когато поискал да се превърне в жена, неочаквано на негова страна застанали баща му и част от приятелите му. Те поддържали решението му. Ештън започнал да си поставя инжекции с тестостерон през юни 2012 г., когато бил на 20 години, а през май 2013 г. неговият баща заплатил 8 000 долара за двойна мастектомия. Както отбелязват журналистите, от година вече Ештън живее заедно със своята приятелка Лаура. Той се замисля за извършването на операция по смяната на вторичните полови признаци, независимо от това, че "приятелката му го харесва такъв какъвто е", пише .