От началото на годината британската кралица Елизабет Втора е станала много по-модерна и сякаш се е подмладила, забелязват хроникьори на британското кралско семейство.

Според тях това се дължи на влиянието на съпругата на принц Уилям - Катрин, която беше обявена за модна икона на 2011-та.

"Гардеробът на Нейно величество никога не е бил толкова стилен, както откакто Кейт стана част от кралското семейство. Елизабет Втора се чувства страхотно в компанията й и често се допитва до нея за облеклото си. Катрин е поласкана от вниманието й и на драго сърце й помага с избора на тоалети", разкрил източник от Бъкингамския дворец, пише bliasak.bg.

"Кралицата няма проблем с това, че Катрин е доста по-висока от нея, а ако се дразнеше от високите й токчета, само с половин дума може да я накара да обуе пантофки. Истината е, че Елизабет едва напоследък започна да се отпуска, тя не можеше да бъде себе си в присъствието на Кралицата Майка Елизабет Боуз-Лайън, която ужасно много държеше на строгостта и протокола. Чак години след смъртта на майка си Елизабет започна да показва истинското си лице", обяснил информаторът.

"Кралицата няма проблем и с популярността на Катрин, която Кралицата Майка никога не би допуснала. Тя би оставила херцогинята в сянка и определено не би й позволила да носи толкова високи обувки в нейно присъствие", добавил източникът.

Снимки: Getty Images/ Guliver