Специален орден, който могат да притежават само 65 души едновременно в света, ще връчи кралица Елизабет Втора на сър Пол Макартни, който празнува 75.

Бившият бийтълс, композитор, певец и най-богат музикант на планетата е от най-прославените и значими личности не само в ентъртеймънт индустрията от втората половина на миналия и от началото на този век, но и емблематичен образ за революцията на шоу бизнеса.

Неговата Yesterday от 1965-а е призната за класика, радваща се на рекорден брой кавъри в историята - над 2200. Макартни обаче не спира да работи. Той е пред премиера на албум - първия след "New", излязъл през 2013-а, а негов продуцент е човекът, превърнал "25" на Адел и "Morning рhase" на Бек в мегапродукции с много награди. "Хората вероятно си казват: "Пол работи заедно с най-популярната личност в момента". Страхотно е обаче да съм в екип с човек като него", споделя звездата.

Сър Пол в момента е и по международните екрани. Той се вихри в петата част на пиратската сага "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории" като чичо на капитан Джак Спароу и има важна роля за екшъна с бюджет 250 милиона долара. Замисля и гастрол в Япония, където да изнесе няколко концерта в Токио.

"Правя това, което обичам. Както казва Ринго, само то има смисъл", коментира преди време пред медиите на Острова сър Макартни.