Кралското семейство на Кейт Мидълтън, херцогиня на Кеймбридж, и принц Уилям, херцог на Хеймбридж, беше посрещнато заедно с двете си деца Джордж и Шарлот на военното летище в западната провинция Британска Колумбия от министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо.

Принц Джордж, който е на 3 годинки, и принцеса Шарлот, която е на 1 година, буквално "откраднаха" вниманието към себе си още щом кацнаха на канадска територия и умилиха всички присъстващи на пристигането на семейството "със синя кръв".
Тяхното посещение в Канада е по повод церемония в законодателното събрание на Британска Колумбия с пълни военни почести, включително 21 оръжейни салюта.
Двойката и двете деца ще пътуват из цялата страна, тъй като има планирани повече от 30 ангажимента, включително с коренните жители на Канада.

Това е тяхното второ официално посещение в страната, а престоят им в Канада ще продължи до 1 октомври.
За пристигането си на канадска земя семейството бе заложило на предимно синята гама в облеклото си - Кейт бе с прекрасна синя рокля на един от любимите си дизайнери Jenny Packham, декорирала я дискретно с диамантена брошка с формата на листо, официалният символ на Канада.
Шапката на Кейт пък беше на бранда Locke and Co.



Джордж и Шарлот също бяха в нюансите на синьото, а в тъмносино бе и костюмът на Уилям.
За малката принцеса Шарлот това е едва трето официално събитие, на което тя присъства от раждането си през май миналата година досега.