Красимир Аврамов споделя, че най-тежкия период за него е свързан с представянето на страна ни на "Евровизия" преди няколко години, когато по негов адрес се изляха много негативни коментари.

"Най-тежкият ми период в България беше след "Евровизия". Тогава за първи път се сблъсках с негативността, мизерията, мръсотията, лъжата и злобата, с всичко, което никога не съм предполагал, че може да съществува у нас. Видях истинското лице на българите. Сблъсках се с огромната злоба тук, като не говоря само спрямо мен, а като цяло. България се изяжда отвътре, на нас не ни трябват нито войни, нито нещо друго, ние сами се унищожаваме" - разказва той пред "Труд".

Въпреки негативизма, който е изпитал върху себе си, изпълнителят все пак успява да намери смисъл да стои в България.

"Има страшно много позитивни и качествени хора, заради които си заслужава човек да си идва и да твори тук. Има хора с големи сърца, но благородните хора не могат да се борят с негативизма и не искат, а той е навсякъде. Боли ме у нас и това, че родителите никога не разказват на децата си за големите наши творци, било то актьори или певци. Мои приятели например, на по 22 години, не знаят много от легендарните ни хора на изкуството. Това идва от родителите - те насочват детето какво да слуша и гледа. Аз, като дете, също съм слушал чалга, но и класика" - обяснява той.

Запитан ако трябва да направи сравнение между родната поп музика и попфолка, коя би поставил на по-високо ниво, Аврамов анализира:

"Поп музиката ни според мен е малко скучна все още. За попфолка мога да кажа, че умеят да се обличат добре и да са по световния стандарт на обличане - надминаха и Лейди Гага направо. Поп изпълнителките трябва да се учат от попфолка на поддръжка и на външен вид. Музикално не мога да кажа, че съм фен на чалгата, но и на поп музиката не съм фен. Впечатлявам се от някои неща в хип-хопа, които излизат. Харесвам и песните на "Дийп зоун".

Красимир Аврамов работи по нов проект, който е свързан с негови клубни изяви.

"От края на септември в столичен клуб започва мое постоянно шоу. Всеки петък правим Лас Вегас шоу в България. Два часа концерт на живо с невероятна енергия - балет, акробати, пантомима и уникални костюми. Обмислям също така да отворя и своя пантомимна школа за деца и възрастни" - разказва той.

За актуалните хитове в момента от хип-хопа и поп музиката той казва: "Хип-хопа мога да го нарека бялата чалга, заради текстовете и пошлостта, които напоследък някои колеги си позволяват. Иначе парчето на Мария и Криско е хубаво като песен и като представяне от тяхна страна, но не ми харесва текстът. Гледах на морето подрастващите по заведенията как пеят песента и играят една пантомима с текста - "барат" се и се пипат! Има хубави мелодии и парчета, обаче за текстове - от една чалга отиваме в друга. Няма цензура, докато в Америка не може да пееш текст току-така", пише signal.bg.