Излезе от печат първата книга на талантливата Соня Тодорова, едно находчиво, умно и забавно четиво, което ще ви помогне да видите града си с нови очи!

„Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“ (168 стр., цена: 14 лв.) е адресирана към всички забързани читатели и читателки, които се опитват да се справят с нарастващия хаос в ежедневието. Включени са проверени методи за оцеляване в градска среда, един вид „50 начина да си улесним живота“ и да изкараме деня, без да уморим своите близки - всичко това в една объркана и колоритна балканска столица. По думите на авторката, идеята включва и аспекта „прозрачен опит да не загубя изцяло здравия си разум по време на непрекъснато двойно майчинство“.

Соня Тодорова е завършила Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, има и докторска степен по висша геодезия от Техническия университет във Виена. Между научните си публикации пише къси разкази за удоволствие. „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София” е първата й книга, ако не се брои докторската й дисертация с не по-малко озадачаващото заглавие „Определяне на йоносферата посредством различни космически геодезични техники”.