Крем от синьо сирене провали Лъчезара

29 май 2018 | 09:14
Прочетена
3746
 

Цветомира Ванчева, Станислав Райчев и Николай Немигенчев доказаха, че са достойни да се борят за титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и стипендия за Le Cordon Bleu в Лондон на големия финал на шоуто тази вечер от 21:00 часа по bTV. Тримата си завоюваха този шанс със силна воля, ястия за елитни ресторанти, умения и издръжливост като на професионалисти.

Те получиха последен урок от Chef Токев, Chef Михалчев, Chef Петков и Chef Иванов за това как трябва да се държи в кухнята един истински готвач. Николай Немигенчев сподели пред зрителите на bTV, че се чувства готов да прескочи при професионалистите. Той наистина иска и смята да се занимава с кухня професионално, затова използва урока на Chef Петков като допълнителна школовка. Държейки ситуацията под контрол и вкарвайки свой елемент в рецептата, той получи комплименти за прецизността и новаторството си. Влезе в кулинарния маратон със самочувствие и спокойствие, вкара всичката си любов към готвенето и взе първи място на финала. Николай направи първите си крачки в MasterChef по bTV доста ефектно, но освен мускули, показа и завидни кулинарни умения. Увереността беше тайното му оръжие, винаги изразяваше мнението си открито и въпреки това беше първи избор на много партньори. Тази вечер юристът ще влезе в най-голямата си битка, за да докаже, че няма да се спре пред нищо, докато не постигне целта си да бъде най-добър сред най-добрите.

Станислав Райчев влезе в битката на полуфинала сигурен в способностите си и готов да сложи „всичко под ножа”. Той беше отворил сетивата си, за да черпи опит „от извора”, не се предаде пред грешките и успя да влезе в японското темпо на Chef Михалчев. Създаде класически ястия, с които може да се гордее всяка кухня, но заяви, че не се самозалъгва, че когато постигнеш нещо, то е максимумът на възможностите ти. Елегантната чиния с морски дарове, аспержи и ориз му донесе второто място на големия финал на MasterChef. От първите моменти в шоуто Станислав показва желанието си да се научи и докаже. Бори се „със зъби и нокти” за престилката си. Никога не изгуби концентрация и готвеше с убеждението, че може да се справи с всяко предизвикателство. Професията му на пожарникар безспорно повлия на поведението му в кухнята. За да стигне до тук, той плати висока цена като жертва време със семейството си, а довечера ще се изправи пред съперниците си, за да докаже, че всичко си е струвало.

Цветомира Ванчева използва интелекта си, за да състави правилната стратегия за място на финала. Тя модифицира рецептата на Chef Иванов и получи комплименти от журито за професионалния подход, в който събираш идеи и ги пречупваш през своята призма. В кулинарния маратон на полуфинала варненката демонстрира добро планиране като готвеше ястията успоредно и беше поздравена от Chef Михалчев. Самата тя призна пред зрителите на bTV, че в началото на шоуто е била по-неуверена в таланта си, но времето на гладиаторската арена й е показало, че трябва да е по-уверена и амбициозна. Рецептата й за лаврак й спечели „последния билет за влак ТОП 3”, а от последната му спирка ще зависи дали хобито й ще се превърне в професия. Цветомира взе последна престилката на MasterChef, но най-трудно й беше, когато се разочароваше от себе си. Тя никога не криеше чувствата и симпатиите си и се представи впечатляващо в не една и две рецепти. Днес тя ще използва всичките си оръжия, за да извоюва най-съдбоносната си победа до сега.

След като спечели кутията на полуфинала на шоуто със смелата си интрепретация на телешки мозък с ягоди, Лъчезара се поддаде на емоциите в кулинарния маратон и пропусна шанса си да впечатли журито с милфьой с крем от синьо сирене. Въпреки, че отпадна на крачка от последната битка на MasterChef , благоевградчанката получи уникалния шанс да продължи пътя си в света на кулинарията в ресторантите на Андре Токев, Петър Михалчев или Лео Бианки. Тя призна, че MasterChef е променил напълно живота й . От малко и уплашено зайче се е превърнала в лъвица, повярвала е, че с труд и упоритост може да сбъдва мечтите си и е решена да продължи да готви професионално. Петър Михалчев й пожела да не се отказва от мечтата си един ден да застане на тяхно място, защото е доказала в голямото пътуване, че е истински боец. Андре Токев изрази своята убеденост, че я очакват още много успехи, защото е една от ярките звезди на MasterChef.
 

Автор / Източник:

HotNews.bg

Свързани новини

Коментари

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Жасмина от "Сделка или не" показа перфектни мерки

Горещата блондинка е майка на три деца

Анна Мария чете топлес приказки

Жанета Осипова, Зорница Цветанова и Анна Мария Чернева четоха мръсни приказки в Level Night Club Благоевград

Нокаут срещу Джени Суши

Британските таблоиди признаха Андреа

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Мемоарите на Тери Пратчет с предговор от Нийл Геймън

Неиздаваният досега сборник с есета проследява цялата писателска кариера на автора

Звукозаписните компании са най-големите инвеститори в нова музика и артисти

България не прави изключение от общото правило за ролята на компаниите в успеха на артистите

Roca организира стилно суинг парти за новата си винтидж колекция Carmen

Фирмата посрещна български бизнес партньори, приятели, архитекти

Щерките на Плачков му одраха кожата

Андреа вече е на 10 годинки и приликата с татко й е още по-осезаема

Ромина Андонова отново манекенка

Мис България в перфектна форма въпреки трите деца

С грандиозно парти с Криско и Тита започна Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Михаела Филева, Pavell & Venci Venc’, Ballan и други споделиха част от изненадите, които са подготвили за турнето

И Prada се отказаха от кожата

Това ще бъде въведено от колекциите пролет-лято 2020

Доктор Кръстева с инсулт

В сериала я лекуват по нов метод

Българска роза в новия аромат на Chopard

Ароматът е наречен Nuit des Rois или Кралска нощ

Sharam забива в Ялта, Нели Рангелова ни весели безплатно на празничния 24 май

НДК открива новата си сцена с голям концерт на празника на българските букви

Край!Джейми Оливър фалира

Готвачът затваря ресторантите, 1300 заплашени от уволнение

Дара посрещна продуцент на Кайли Миноуг по кимоно

Певицата показа ексцентричен гардероб на Sofia Songwriting Camp

Ина Фотева дава сърцето си срещу баничка

Красивата актриса е като "кон с капаци" към мъжете

Кака Лара: Наследих Нана на пожар!

Кадърът на БНТ оглави "Съдебен спор" временно

Тв и Риалити

Ivy лъсна имиджа на Ричи

Фитнес мачото бройка блондинката в новия й клип

Доктор Кръстева с инсулт

В сериала я лекуват по нов метод

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Елен Колева: Сама съм

Актрисата търси спасение от самотата в работата

Ангел Караньотов защитил гадже от агресор

Синът на Аня Пенчева лежал за 24 часа в ареста

"Стани богат" с нов сезон от 9 септември

Лъжи са спекулациите за падането на предаването от екран

Виж още от Издънки

Култура

Жената на Бил Гейтс не работи съпруга на мъжа си

Мелинда написа книга, в която разкрива тайните на брака си

Българска група пее за първи път на Франкофоли

Котарашки забиват в Ла Рошел точно на 14 юли

Стартира третото издание на “Дари книга, ела на театър”

50% отстъпка за постановка по избор през май и юни, за всеки дарил книга

Виж още от Култура

Fashionista

Ромина Андонова отново манекенка

Мис България в перфектна форма въпреки трите деца

И Prada се отказаха от кожата

Това ще бъде въведено от колекциите пролет-лято 2020

Българска роза в новия аромат на Chopard

Ароматът е наречен Nuit des Rois или Кралска нощ

Виж още от Fashionista

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?