Лична и професионална история е част от написването и изпълнението на завладяващата музикална тема на най-новия сериал "Пътят на честта". Музиката е дело на световно признатия български композитор - Виктор Стоянов, а основната солова партия е изсвирена на виолончело от стилистката на "На кафе" Кремена Халваджиян, която е завършила музикално образование с този инструмент.



Преди 25 години си отива бащата на Кремена - известният диригент на Софийската опера Людмил Дешев. В този момент тя прибира виолончелото си и се зарича никога повече да не свири. В мига, в който тя чува музиката за "Пътят на честта", който тръгна по Нова телевизия, остава без думи. Виктор и съпругът на Кремена и продуцент на сериала - Магърдич Халваджиян, й предлагат тя да изсвири основната солова партия. В началото тя отказва, но след дълги убеждения от страна на двамата накрая се съгласява да се впусне в това предизвикателство. "Кремена е невероятен музикант и това си личи. В началото беше много притеснена дали ще се справи след такава дълга пауза. Но всичко се получи чудесно, звучи прекрасно!", хвали я Стоянов.

Виктор Стоянов е професионалист, признат на световно ниво в музиката, бивш заместник-министър на културата и директор на Софийска филхармония. Работил е по музиката на много филми, телевизионни реклами и компютърни игри. Участва в написването на саундтрака на една от най-нашумелите игри - Crysis II, заедно с екипа на световно известния композитор Ханс Цимер.