След стотиците интересни и вдъхновяващи кандидати, с които екипът на музикално шоу №1 се срещна по време на лятната си обиколка, дойде време и за един от най-вълнуващите етапи на предаването – прослушванията пред журито на X Factor в столицата. Новата съдийска четворка на четвърти сезон ще се срещне за първи път с участниците, за да подбере най-добрите от тях, които ще продължат към следващите етапи на шоуто.

Особено емоционални ще бъдат дните на прослушванията тази година, защото X Factor дава на феновете си страхотната възможност да станат част от публиката и да бъдат сред първите, които ще срещнат на живо новите звезди на България, като позвънят на телефон 0885 613 363.

Допълнителна приятна изненада за всички присъстващи на 11, 12, 14, 15, 17, 18, 19, 20 и 21 август в студията на Global Films е, че ще получат и запазено място за концертите на живо, които започват през есента.

Ден преди да заемат едно от четирите съдийски места в X Factor и да се срещнат за първи път с тазгодишните претенденти за участие в шоуто, всеки от членовете на журито сподели как се чувства и какво очаква от кандидатите.

„Развълнуван съм да заема съдийското място, защото чувствам голяма отговорност както към своята роля, така и към формата. Мисията ми в този сезон на X Factor е да открия лица, които да допълнят картината на българския музикален пазар, така че се надявам да срещна точните кандидати по време на прослушванията”, казва Кристиан Талев – Криско пред xfactor.novatv.bg.

„Не мога да кажа, че се притеснявам, но със сигурност усещам леко гъделичкане в стомаха. Като дългоочаквана среща е. Това наистина е форматът, който от години с много голяма радост следя. За първи път ще имам възможност да заема позицията на ментор. Много се надявам да бъда приятно изненадана от кандидатите и да видя не само хора, които искат на всяка цена да спечелят, но и нещо да научат, ако са решили да се занимават с музика”, споделя с усмивка Люси Дяковска, която пристига от Германия специално за X Factor.

„Спокоен съм. Доста позитивно и оптимистично настроен. Знам отлично защо сядам на този стол и се надявам и кандидатите да са наясно за какво са се качили на сцената на X Factor”, категоричен е продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян, който този сезон зрителите ще видят в ролята на съдия и ментор.

„Чувствам се, от една страна, така, както когато ми предстои любимо екстремно изживяване, като например спускане с въже по стръмни скали. От друга страна, не спирам да мисля какво преодоляване и смелост са нужни на всеки участник, за да излезе на сцената на това великолепно състезание и да заяви своя артистичен „аз”, а от трета - се надявам новият сезон да е онова удоволствие от срещата с толкова много таланти, каквото беше предишният”, разказва Станислава Армутлиева – Саня, която най-добре познава X Factor изпълнителите и от години работи заедно с тях за професионалната им реализация на музикалната сцена у нас.