Той е висок кинта и двадесет с вдигнати ръце, но под козирката на шапката му цъка поточна линия за хитове.

Край колана на смъкнатите му джинси винаги се вихрят скандали – миналото лято текстът към дуета му с Мария Илиева „Видимо доволни” зачерви ушите на СЕМ, а по Коледа все ще се намери хотел, който да се оплаче за нанесени материални щети от компанията му.

Криско не се бои да отговаря на обвиненията в прав текст, да плати за счупеното и поглаждайки брадичката си тип „пътна маркировка” да потегли към поредното предизвикателство, което ще бетонира статута му на тийнидол.

Такова е и „Като две капки вода”, в което рапърът пропя на испански и сключи примирие с минижупа в сценичния си гардероб.



И ако в „Музикална академия” Криско шлайфаше вокали извън закачливата стрелба с рими, то в шоуто на Нова изтупва от прахта актьорския си потенциал.

„Харесвам това шоу. Различно е от всички останали и винаги съм се смял искрено като го гледам. Искам да се покажа в една друга светлина, която зрителите не са виждали. Отговорна и трудна задача е да се превъплъщаваш в друг образ. Репетирам всеки ден.

Поне три пъти в седмицата трябва да пътувам из страната и ми е доста трудно да съчетавам участията с предаването. Но емоцията не може да се замени с друго и съм много щастлив, че приех да участвам”, споделя талантът от Габрово.

Основните му страхове преди да се остави в ръцете на гримьорите били два – да изиграе дебела жена и да се качи на токчета. Резервите му към дамите с пищен ханш обаче не се дължат на фобия, нито на скромния му ръст, който опакован в дунапрен за по-пълен силует, ще изглежда доста комично.

„За всеки образ се притеснявам. Все пак имам шест дни за подготовка. За кратък период трябва освен да науча песента, да изуча и маниерите, и ако има танци... трудна работа. Не ставам за балет – това разбрах за себе си откакто съм в този формат”, вдига рамене изпълнителят на „Било квот’ било”.

В „Като две капки вода” той се бори за симпатиите на зрители и жури редом с Азис, Жана Бергендорф и актьора Ненчо Балабанов. С колоритния имитатор на Бойко Борисов са успели вече да се „сдушат” заради сходното си чувство за хумор. „Не гледам на другите като на конкуренти. Не съм влязъл в предаването с цел да го печеля. Тук съм, за да преживея нещо ново. Понякога ми липсват емоции, а ”Капките” ми предоставят нови такива”, отсича уличният поет. Родителите му следят визуалните му метаморфози с интерес, но никога не звънят с препоръки или забележки след живото предаване.

„Не съм ги питал в каква роля биха искали да ме видят, сигурно като някой изпълнител от 70-те или 80-те”, откровен е Криско.

Пътувайки за концерти из страната, той се среща с доста цветни представители на клубния бизнес. Веднъж отишъл на участие в битова кръчма, която ухаела на кебапчета, а от колоните дънел лют поп-фолк. На прага го чакал възпълничък мъж по потник, с изхвръкнало шкембе.

Ръфал щафета краставица с позлатените си зъби. За свое учудване Криско изкарал 90-минутния си сет при бурни аплаузи и си тръгнал по живо-по здраво. Най-странното място, на което е пял, е върху пържола.

„Случвало ми се е в един ден да пея на някой детски рожден ден и малко по-късно да съм на някой изискан коктейл на разни лели и чичовци с костюм. Нали се сещате, от тези, дето стоят с чаша вино и гледат в хоризонта все едно са с протези на врата”, разказва хитмейкърът.