През изминалата седмица хита на летния сезон на Криско и Мария Илиева стана повод за морални дискусии в обществото.

В типичния си стил рапарът им отговори с поредна музикална провокация. Вдъхновен от темата на новия риалити сезон на VIP Brother „Образцов дом“, Криско пренаписа текста на едни от безспорните си хитове „Идеал Петрофф“ така, че да бъде приемлив дори за комсомола.

С ВЕФ в ръка Криско ще влезе в най-строго пазената къща, превърната сега в „Образцов дом“, за да заснеме видеоклип, с който поздравява СЕМ. „Соц стайлинг, соц баби, днес е юбилея, къде е мавзолея“? „Дайте ми упойка, идва перестройка“, така Криско изрази очакванията си за новия сезон на ВИП Brother.

Къщата свърза името си и с друга музикална легенда – Васко Кръпката. Музикантът има най-голямата колекция от лозунги и табели от времето на соца. Част от тях Васко Кръпката дари на „Образцовия дом“ на VIP Brother, „за да помнят хората миналото и да знаят какво да избягват“.

Междувременно през изминалия уикенд се проведе и специалната Милиционерска акция на VIP Brother „Образцов дом”. На територията на Пловдив и София момичетата с къси поли бяха „порицани” от милиционерите с печати върху краката. Акцията се прие с особена носталгия от по-възрастните жени, които си припомниха времената на социализма и споделяха интересни случки от младините, когато са се крили от милицията, когато са носели къси поли.