17-годишният Кристиан Костов напуска страната ни след второто си място на Евровизия, узна HotArena.

Още преди месеци момчето е прието в най-престижния университет в САЩ, който му отпускат огромна стипендия, за да учи пеене и композиране.

Младият талант в момента живее между България, където е кариерата му, и Русия, където е роден и отрасъл. В Москва е неговото семейство и училището му. Много скоро обаче това раздвоение ще приключи и то в полза на трета страна – САЩ. Амбициозният тийнейджър е категоричен, че второто място на Евровизия не е върхът в кариерата му, а само нейното начало. Той е решил да става истинска звезда и то там, където е най-трудно – в Америка. Цели се не в Евровизия, а в „Грами”, писа „Уикенд“.



Малкият Крис, както наричат певеца още от участието му в „Х Фактор” преди две години, е приет в „Бъркли”. Това е най-престижният университет в САЩ, само една година обучение там струва 50 хиляди долара. Момчето не разполага с тези пари, а баща му е готов да тегли огромен заем, за да финансира обучението му. Кристиан обаче не иска да го заробва с лихви, които да плаща цял живот.

Той води дълга кореспонденция с учебното заведение, което в крайна сметка отпуска стипендия, покриваща повече от половината от цената на обучението му. Уговорката е, че ако покаже добър успех първата година, ще покрият всичките му разходи.

Крис все още е ученик. Той планирал да замине за САЩ още тази есен и за целта взима последните две години на средното си образование в една. Заради Евровизия обаче решава да отложи „Бъркли”. Там са готови да го чакат, но само до 2018-а. През септември догодина момчето си събира багажа и заминава за страната на неограничените възможности.