Нови почитатели и приятели срещна Кристиан Костов в Израел.

От понеделник българският представител е в Тел Авив за участие в промоционалния концерт „Israel Calling“, посветен на предстоящото 62-ро издание на песенния конкурс.

Събитието събра снощи стотици фенове на Евровизия в престижния Theatre Club в старинния квартал на Тел Авив - Яфо.

С изпълнението си на песента „Beautiful Mess“, Кристиан успя да развълнува израелската публика, а в залата беше развяно и българското знаме.



Ден преди концерта българският изпълнител мина по червения килим на официалната откриваща церемония в присъствието на посланиците от държавите-участници в Евровизия 2017. Заедно с представителите на още 28 страни, Кристиан участва в обща пресконференция. След това той даде индивидуални интервюта за местни и чуждестранни медии.



„Впечатлен съм от гостоприемството, което усетих в Израел. Тук срещнах истински приятели. Толкова силно внимание от страна на медиите, никога не съм имал. Много се радвам, но понякога съм притеснен към коя камера първо да погледна. Но мисля, че се справям добре“ – сподели Кристиан за информационната емисия „По света и у нас“ на БНТ1.



Въпреки натоварената програма, участниците в Евровизия 2017 успяха да посетят Божи гроб и Стената на плача в свещения град Йерусалим. Кристиан засади дърво в гората на Евровизия, което ще носи неговото име, както направи и Поли Генова миналата година. Гората се намира край пътя между Тел Авив и Йерусалим и е създадена и поддържана от Националния фонд в страната. Според местните вярвания всеки гост на Израел, който е посадил дърво, оставя завинаги своя отпечатък на тази свещена земя.



След Тел Авив Кристиан Костов ще отпътува за Амстердам, където в събота предстои 9-то издание на „Eurovision in Concert“. Турнето ще завърши в Мадрид на 15 април с участие в концерта „Eurovision Spain Pre-Party“.