Българският представител на „Евровизия” Кристиан Костов стисна ръката на Владимир Кличко на официалното парти за старта на конкурса завчера в Euro Club.

Легендарният боксьор, който от близо три години заема длъжността кмет на Киев, пожела успех на нашето момче и не скри, че е изумен от съотношението между скромно ЕГН и огромен талант, видя човек на „Монитор”.

„Кристиан е боец, времето му е поделено между интервюта и репетиции. Имаше само един ден за тур обиколка на града с българската делегация, оттам нататък използва всяка свободна минута за почивка. Темповете на работа са инфарктни, но той е супербалансиран и спокоен. От два дни до него неотлъчно е и брат му Даниел”, споделят от обкръжението на певеца. Даниел завършва в момента международно право, но е прекрасен пианист и е реалният стимул Крис да посегне към нотите едва 3-годишен. Той помага в записите на Beautiful Mess и го подкрепя преди репетициите. „Брат ми е като гуру, той е моят идол, възхищавам му се”, признава отличникът от X Factor.

Роденият в Москва талант се срещна с Манс Зелмерльов, победителят от „Евровизия” през 2015 г., и даде интервю за шведската национална телевизия вчера. Сред най-близките участници за Крис в конкурса са дуетът Naviband от Беларус и Aня от Дания. Утре Костов ще направи генерална репетиция за втория полуфинал, който БНТ ще излъчи на 11 май от 22 ч наше време.

На сцената той ще бъде подкрепен от трима беквокали – Владо Михайлов от „Сленг”, рапърът Бобо, чиято соул бленда е скритият му коз, и австриеца Сезар. На пресконференцията, която българската делегация даде през уикенда, Костов обяви, че се чувства все по-уверен на престижната сцена на „Евровизия”, но отказа да коментира челните позиции, които букмейкърските залози отреждат за България. Финалът на конкурса ще гледаме на 13 май от 22 ч.