Момчето-чудо на българската музика Кристиан Костов си тръгна с приза за „тийн откритие“ на тазгодишната церемония по раздаването на наградите MusicBox в Русия.

Певецът, чието детство преминава именно в страната на Толстой, получи отличието си, след като бе избран за победител в категорията от предварителното гласуване на публиката. „

Благодаря ви! Оставихте ме без думи“, вълнува се изпълнителят на Beautiful Mess.

Петите награди MusicBox станаха повод и за запознаването му с руската певица Юлия Самойлова, която трябваше да представи родината си на „Евровизия“ тази година, но достъпът й до домакините от Украйна бе отказан месеци по-рано.

Причина за бойкота срещу изпълнителката, която от детството си ползва инвалидна количка, стана неин концерт в Крим от 2015 г.

„И така, най-после се срещнахме. Тя е истинско вдъхновение. Благодаря ти за усмивката и душата!“, написа в социалните мрежи Крис под кадър със Самойлова.

Припомняме, че след новината за недопускането на рускинята в Украйна, Костов се обяви против политическите нюанси на песенния конкурс.

„Музиката обединява. Сега обаче сме свидетели на обратното. Надявам се всичко да се уреди и страните да намерят общ език и да решат проблемите. Жалко е да бъде загубен такъв участник като Юлия . Случващото се е страшно и нечестно”, обясни тогава момчето, което донесе на България второ място от „Евровизия“.