На среща с фенове в прозорец между дузина интервюта – така празнува рождения си ден Кристиан Костов днес.

Момчето чудо, което през май ще ни представи на „Евровизия” в Киев, навърши 17.

„Брат ми има изпити, пише и дипломна работа, а баща ми е с майка си. Тя е болна и той се грижи за нея. Майка ми си е в Москва. Нямаше как да им кажа „Приберете се в България заради мен”, а и ангажиментите ми около конкурса са доста.”, сподели за „Монитор” Кристиан.

Два дни след премиерата си в YouTube Beautiful Mess генерира почти половин милион гледания, а в сайта на „Евровизия” валят комплименти от страни като Италия, Гърция, Ирландия, Унгария и Холандия. Солиден процент от феновете слагат българската песен в личния си топ 5 и отбелязват, че артмеланхолията й зарибява от първо слушане.

Във Фейсбук профила на Костов коментарите варират от „Горди сме с теб!” и „Ти си бижуто на БГ поп музиката” до

„Разучавам песента в клас с учениците си”.

Ентусиасти от Русия, Турция и дори Филипините пожелават късмет на таланта, чиято звезда изгря в последния сезон на X Factor.
Видеото към Beautiful Mess бе заснето в столично студио в понеделник с режисьор Люси Иларионов.

Автор на концепцията е хореографът Милен Данков, а специално за снимките Крис маха гипса на ръката си. Пукнал я докато карал борд, което не му попречило да яхне дъската и пред камера.

„Изключително благодарен съм на продуцентите ми от „Вирджиния рекърдс”, които бяха плътно до мен. Снимахме 20 часа без почивка, а сега Люси няма да спи, докато не завърши монтажа, защото няма време. Видеото е много емоционално.”, казва Кристиан.

Новината, че комисията от международни музикални спецове на БНТ е избрала именно неговата кандидатура за „Евровизия”, той научил от майка си.

„Не повярвах в началото, а когато ми се обади и Саня Армутлиева после, вече взех да го осмислям. На финала ми звънна и Борислав Миланов, един от авторите на песента, и вече осъзнах мащаба на отговорността си – че ще представям не само себе си, а цяла държава. Усещам подкрепата на всички не само в България, и съм много благодарен.”, казва любимецът на тийнейджърите.

Според предварително изтегления жребий България ще представи песента си във втория полуфинал на конкурса, който БНТ ще излъчи в 22 ч. наше време на 11 май. Тогава за детето-чудо ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).