Седмица след официалната си премиера Beautiful Mess на Кристиан Костов зае първото място в анкета на wiwibloggs.com за песента, която трябва да спечели втория полуфинал на „Евровизия”.

В най-големия сайт за конкурса нашето момче води с 13.36 %, а в челната тройка са още Македония (Dance Alone, 9.48 %) и Швейцария (Apollo, 7.92 % ).

Феновете могат да гласуват за фаворита си по веднъж на ден до 11 май, когато е и самото събитие в Киев. Лиричното парче, дело на хитмейкърите от Symphonics, вече събра суперлативи в сайта на конкурса от Италия, Гърция, Ирландия, Унгария и Холандия.

Във Фейсбук Костов получава адмирации от ентусиасти от Турция и Филипините, а учителки му признават, че вече разучават Beautiful Mess в клас.

До дни в ефир трябва да се завърти и видеото към песента, дело на режисьора Люси Иларионов. Пред „Монитор” момчето-чудо определи клипа като „доста емоционален” и призна, че е снимал 20 часа нон-стоп с ръка, която пукнал при каране на скейтборд.

Първата европейска столица, в която Костов ще представи Beautiful Mess, е Лондон. Концертът ще се състои на 2 април, а роденият в Москва артист е 18-ия изпълнител, потвърдил участие в галата. В нея ще се включат още Франция, Дания, Белгия, Малта, Италия, Румъния, Македония, Полша, Германия, Албания, Великобритания, Испания, Австрия, Украйна, Словения и Черна гора.
Заради ангажиментите си като бг музикален посланник в Киев Кристиан отложи следването си в „Бъркли” с една година.

В най-престижната музикална академия в света певецът бе приет миналото лято с обещание за пълна стипендия, ако покаже добри оценки в първата година от следването си.