Кристиан Костов се превърна в истинска тийн сензация, след като стана втори в последното издание на „Х фактор”.

Тийнейджърът е роден в Москва, където живее със семейството си. Майка му е от Казахстан, а баща му е българин от Ямбол.

Той е едва на 3 години, когато започва да проявява интерес към музиката. По това време брат му свири на пиано, а Кристиан се опитва да го имитира. Младият талант признава, че търси своето място на музикалната сцена.

"Всяка година прекарвам по 3 месеца тук. Проблемът в Русия е, че са с 6-7 години назад от България в музиката. Единици правят модерна музика. Аз не обичам да пея естрада, по-добре да си тръгна, отколкото да пея това, което ме дразни. Търся своето място, искам да пътувам по целия свят" - казва той пред "Шоу" и обяснява още:



"Вече живея в София и не си представям живота извън този град. Тук ми е много по-комфортно, защото се чувствам като свой. В Москва съм тъжен, бързам постоянно, иска ми се денонощието да е поне 26 часа. Разстоянията са огромни, има случаи, в които прекарвам в кола 4 часа от дома ми до центъра. Например някой високопоставен е решил да пътува по този път и се прегражда всичко, трябва да чакаш с часове. Затова пътуваме с метрото. Взех си билет за Москва за 12 октомври, защото трябва да завърша училище. Сега съм в десети клас, а в Русия учим 11 години и аз ще взема последните две за една. Искам да завърша скоро, защото ми заема много време. Училището ще ми помогне с каквото може, но и аз трябва да се постарая. Знам какво искам от живота си".

За скандалите, които съпътстват неизменно шоубизнеса, певецът е на мнение: "Със сигурност това помага... Аз не бих правил подобни неща. След една фотосесия бяха написали, че са ме превърнали в травестит, което е пълна глупост. Не може да кажеш нещо подобно за арт концепцията на едно списание".

По повод на етикетите, които се поставят, Кристиан казва: "В Русия е още по-зле. От друга страна, това е много добър пиар. Мога да дам много примери за хора, които постигат успех, след като ги обиждат".

За скандалния образ на Гери-Никол заявява категорично: "Познавам Гери, тя няма нищо общо с този образ, който й е създаван. Става ми гадно и тъжно, когато говорят лоши неща за нея".

На този етап, все още в началото на музикалната си кариера, все още не знае доколко славата би го променила.

"Не мога да кажа все още, надявам се, че няма да се променя. Може да стана по-нещастен. Бийбър казва, че вече не помни кой е. Той не е глупав и не е безотговорен, но се промени много, със сигурност е изморен. Например Шон Мендес не се е изгубил, прави яки неща. Зависи от човека" - анализира той.

На финала на Х Фактор Кристиан Костов излезе на сцената с Васил Найденов, за когото казва: "Васил Найденов е любим певец на семейството ми. За мен бе чест да стоя на една сцена с него. За едно изпълнение научих неща за 10 години напред. Ходил съм след това на 3 негови концерта. Той е постигнал огромен успех, след толкова години хората все още го обичат, пее като славей с часове и нищо не се случва с гласа му. Това значи, че пее правилно. Аз искам да постигна същото".