Кристиана сподели в "Открит микрофон" на Signal.bg, че е изключително щастлива от възможността да стане част от "Пайнер".

Изпълнителката подписа договор с най-голямата музикална компания след като напусна Ара Мюзик, където беше дебютът й в попфолк жанра, пише signal.bg.

"Идеята беше да се развивам самостоятелно. Винаги така съм го усещала" - каза тя и подчерта: "Сега вече виждам нещата по съвсем различен начин. Мисля, че стартът ми в "Пайнер беше много добър с дуета с Галин. Честно казано, всичко стана на момента, нищо не е умишлено" - обясни тя.

Кристиана не скри, че е силно повлияна от раздялата на Оцко с Ара Мюзик и това до голяма степен е дало отражение и тя да вземе своето категорично решение.

"Влияя се от това, което се случва при него, ние сме заедно, а и мисля, че това е моят път. Не искам никого да обиждам, но явно в другата компания е имало нещо, в което не сме се допълвали. Надявам се да не са останали лоши чувства, разделихме се нормално. Аз си представих моята позиция, още преди да ми изтече договорът с тях, но не съм чакала той да приключи. Имаше друг път, по който да се случат нещата" - разкри певицата.

Запитана в какво се изразяват разликите в подхода на работа в двете компании, изпълнителката не пожела да влиза в подробности, но сподели:

"Разликите между двете компании са очевидни за публиката - и в начина, по който се случват нещата, и в това как изглеждат, но не искам да задълбочавам, не съм аз човекът, който да коментира. Все пак и в "Ара" има много силни изпълнители, това трябва да се отбележи".

Кристиана сподели, че вече се чувства по-спокойна, уравновесена и улегнала като личност и изпълнител.

"Човек избира как трябва да работи. Аз съм си взела поуки. Има неща, които не бих повторила, но не и да зачеркна нещо от миналите години. Не се срамувам от това, което съм правила" - заяви тя.

Изпълнителката на "Диги дай, дай", която вече има своите изяви както на концерт на телевизия "Планета" в зала 1 на НДК, така и в лятното турне на музикалния канал, е на мнение, че най-голямото вълнение изпълнителите изпитват именно концертните сцени.

"Голямата сцена се различава много от клубните участия и всеки иска да го изпита това усещане. За мен това е желанието на всеки изпълнител. В световен план, там естествено концертите са на съвсем по-различно ниво, но въпреки всичко, това е емоцията, за която един изпълнител живее. Тогава цялата ти душа се изпълва и зарежда, имаш хъс да продължиш да работиш. Много, много ти дава тази сцена" - каза тя.

Певицата даде да се разбере, че за следващите си музикални проекти ще залага на изненадите и на различния подход.

"Със сигурност търсим различното, искаме всяка песен да има нещо новаторско. Не обичам повторенията. Нещата много ми омръзват, когато са в един и същи вид, във всяко едно отношение - за визия, за песни, за насоченост на текстове, винаги искам нещо разнообразно да се случва" - обясни тя.