Мегазвездата на Реал Мадрид и португалския национален отбор Кристиано Роналдо завоюва "Златната топка" на "Франс Футбол" за най-добър футболист за изминаващата 2016 година.

Номер 7 стана двоен европейския шампион, след като се изкачи на върха в Шампионската лига и триумфира във финала на Евро 2016.

Роналдо печели за 4-ти път трофея. Отличието се очакваше да бъде спечелено от португалеца, който направи страхотна година не само в личен, но и в отборен план.



С екипа на Реал (Мадрид) Роналдо вдигна купата в Шампионската лига след успех във финала над Атлетико (Мадрид) след дузпи.

В разгара на лятото суперзвездата на мадридчани триумфира и на национално ниво, след като неговата Португалия спечели европейската титла на Евро 2016, побеждавайки след продължения домакина Франция на финала, пише topsport.bg.

"Отново мечтата ми стана реалност. Никога не съм си представял, че мога да спечеля трофея четири пъти. Наистина съм щастлив", каза Роналдо след спечелването на наградата.

Роналдо вече е само на едно отличие, за да настигне Лионел Меси, който до момента е печелил престижната награда 5 пъти. Освен тази година, Кристиано грабна трофея и през 2008, 2013 и 2014.