Кристина Агилера ще изпълни новата оригинална песен Loyal Brave True, част от саундтрака на едно от най-чаканите заглавия тази година – игралната адаптация на неостаряващата приказка на Дисни - "Мулан". В добавка, носителката на "Грами" ще изпълни и нова версия на песента Reflection от анимационната класика, която беше и дебютният сингъл, с който стартира кариерата ѝ.

Директорът на „Music & Soundtracks“ към Уолт Дисни Студиос Мичъл Лайб споделя: „Кристина притежава един от най-добрите гласове на всички времена. Оригиналното ѝ изпълнение на Reflection от анимационния филм, когато е едва 16-годишна, има заслужено място в историята на музиката, освен че е и трамплин за безпрецедентната ѝ кариера, която последва. Благодарение на вродените си способности и натрупания опит като артист през годините, със своите изпълнения във филма, Кристина допринася много за крайния резултат, който представлява предстоящата епична нова версия на Мулан. Смятам, че тези песни ще докоснат днешните зрители по същия силен начин, по който го направиха и преди 22 години.“

От своя страна Кристина Агилера добавя: „Филмът Мулан и песента Reflection съвпаднаха с първия ми договор за албум. Страхотно е да се върнеш към такъв невероятен филм, който има толкова дълбок смисъл и въздействащи теми, които устояват проверката на времето – да останеш верен на себе си и да се научиш да бъдеш безстрашен. Новата ми песен Loyal Brave True олицетворява тънкия баланс между уязвимостта и силата.“

И двете песни – Loyal Brave True и Reflection, ще бъдат част както от Мулан, така и от официалния саундтрак на филма, като оригиналната музика е композирана от Хари Грегсън-Уилямс. Автори на Loyal Brave True са Грегсън-Уилямс, Джейми Харман, Роси Голан и Били Крабтрий, а оригиналът на Reflection е написана от Дейвид Зипел и Матю Уайлдър.

За филма:
Световно признатият режисьор Ники Каро връща за нов живот епичната история на Дисни за легендарния войн на Китай Мулан. В нея безстрашна млада жена рискува всичко от любов към семейството и страната си, за да стане един от най-великите войни, които Китай е познавал.

Когато императорът на Китай издава указ, който гласи, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в имперската армия, за да защитава страната от нашествията на севера, Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван войн, решава да заеме мястото на болния си баща. Маскирана като мъж на име Хуа Джун, тя изучава всяка част от пътя на истинските войни и впряга цялата си вътрешна сила, за да разгърне пълния си потенциал. Това е епично пътешествие, което ще я превърне в легендарен войн и ще й спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща й. В Мулан участва международен актьорски състав, който включва Лю Ифей като Мулан, Дони Йен като командира Тунг, Джейсън Скот Лий в ролята на Бори Кан и др. Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи на Мулан са Рик Джафа и Аманда Силвър; Елизабет Мартин и Лорън Хайнек. Филмът е базиран на поемата „Баладата за Мулан“.

Мулан завладява кината на 27 март на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.