Светът разкритикува дизайнерката Виктория Бекъм заради опасно слабите манекенки, които дефилираха с дрехите й по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Въпреки че през 2010 г. бившата спайска обяви, че забранява нездравословно слабите модели на модния й подиум, 41-годишната дизайнерка предизвика порой от критики след последното си ревю. Много от 15-те милиона почитатели на Бекъм в социалните мрежи я разкритикуваха и дори помолиха:

„Нахрани ги”. В мрежата се появиха коментари като „Те не изглеждат здрави” и „Друга проява на скелети”. Много от неодобрителните реплики бяха предизвикани от решението й да използва слабата 17-годишна Пейтън Найт за закриване на шоуто. Освен това Найт, която подписва с модна агенция на едва 11 г., е само година по-голяма от минималната възраст за участие в дефилета, препоръчана от съвета на модните дизайнери в САЩ.

„Защо просто не използвате моторизирани скелети по вашите подиуми и да освободите бедните деца от тези изтезания”, гласи друг яростен коментар в социалната мрежа. До този момент Виктория игнорира критиците и дори позира с Найт за снимка в Инстаграм, на която благодари на момичето за прекрасното представяне.