Първата изява на Шон Пен като автор не само не очарова критиците, но ги накара да произнесат тежка присъда - по-добре да се придържа към актьорството.

Дебютният роман на 57-годишния Пен, озаглавен "Боб Хъни, който просто прави неща", разказва историята на водопроводчик, превърнал се в убиец.

Актьорът изглежда използва първата си книга, за да сподели възгледите си за сегашното състояние на света. Романът например съдържа препратки към настоящия американски президент, описан като "изключително незряло 70-годишно момче-мъж", и движението #Аз също, окачествено като "кръстоносен поход на току-що проходило дете".

Броени дни след появата си на книжния пазар романът на Шон Пен заема незавидното 89-о място в списъка на бестселърите на "Амазон", а критиката не пести хулите си, съобщават от БТА. "Върхът на айсберга" в отзивите на критиците е рецензията на Клеър Фалън от "Хъфингтън пост", озаглавена "Писателят Шон Пен трябва да бъде възпрян".

"Когато казвам, че Боб Хъни напомня за кошмар, имам предвид, че той е безсмислен, неприятен и ме кара да се потя в ужас и смут", пише Фалън.

В същия дух звучи и Марк Атитакис от "Ню Йорк таймс":

"Какво си мисли Шон Пен? Да си пожелаем той никога да не се отказва от всекидневната си работа. С прозата си Пен явно се бори за награда за абсурд".