Българската национална телевизия стартира най-успешната телевизионна игра „Стани богат“ от април. Шоуто ще се излъчва всеки делничен ден от 19:00 часа в програмата на БНТ1. Премиерата на формата ще се състои на 1 април (неделя), също от 19:00 часа, съобщиха официално от телевизията, като уточниха че и тогава ще стане ясно кой води формата. Досега в публичното пространство се завъртяха имената на Михаил Билалов, Димитър Павлов и дори шефа на обществената телевизия Коко Каменаров, който озвучава рекламата на предаването.

  

„Стани богат“ ще се завърне с класическата схема на играта – 15 въпроса и добре познатите три жокера („50/50“, „Помощ от публиката“ и „Обади се на приятел“). Голямата награда, за която участниците ще се състезават, е 100 000 лева, а сигурните суми остават 500 лв. (на 5-и въпрос) и 2 500 лв. (на 10-и въпрос).

Над 3 000 души до момента са се регистрирали на онлайн платформата stanibogat.bnt.bg, като повече от 300 вече са участвали в предишни издания на „Стани богат“ или в „Минута е много“. Според регламента, на стола на богатството може да се седне само веднъж, но втори шанс могат да получат онези кандидати, които са отпаднали в играта „Най-бързият печели“. Най-младият кандидат е едва 9-годишен, а най-възрастният – току-що е навършил 86 години. 25% от заявилите участие са хора под 35-годишна възраст. Много от тях са били деца и ученици, когато играта се излъчваше у нас, а днес обществената телевизия ще им даде възможност да седнат на стола на богатството.