Бурните емоции, които обхванаха страната след бронзовия медал на ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио, останаха далеч от очите и ушите на гимнастичката Цвети Стоянова.

Момичето, което повече от два месеца се възстановява в "Пирогов" след падане от шестия етаж в столичния квартал "Надежда", е строго пазено от лекарите заради опасността от нов психически шок.

Всяко едно вълнение може да навреди на момичето, което бавно, но сигурно възвръща силите си, твърдят лекарите, цитирани от "Дарик".

За изолацията на Цвети Стоянова споделиха и близките й, които са неотлъчно до нея след падането.

Цвети не е гледала състезанието. Според близките й, тя ще е щастлива за успеха на съотборничките си, но ще разбере за него, когато е готова за емоцията от тази победа.

Припомняме, че два месеца след като скочи от шестия етаж на блок в квартал „Надежда", гимнастичката продължава да се възстановява в „Пирогов". Грацията вече може да става от леглото и прави по няколко крачки. Персоналът в отделението по неврохирургия я раздвижва, след като изкара почти два месеца на легло. 21-годишната грация се подобрява значително, но ще трябва още време, за да се възстанови напълно. Проблемите с вътрешните органи притесняваха най-много лекарите в Пирогов, но Цвети успява да пребори и тях.

Преди да заминат за Олимпиадата в Бразилия съотборничките на Цвети от ансамбъла я посетиха в болницата, а тя им каза, че ще им стиска палци в Рио. „Сега най-важното за Цвети е пълното спокойствие и възстановяване. Без излишни посещения, въпроси и коментари. Без допълнително натоварване, което може да й се отрази лошо. Нека оставим лекарите да си вършат работата, а те го правят чудесно", коментираха близки на Цвети Стоянова.

*София, Световна купа по художествена гимнастика: Ина Ананиева с Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова 

Източник: Всеки ден, сн, Булфото