Фолк певецът Крум не крие, че участието в Survivor го е накарало да погледне живота, който го заобикаля, по съвсем друг начин и да оценява всичко, което има.

Крум разказа за приключението, в което се впусна на 9000 километра далече от родината, пише bliasak.bg. Вижте какво сподели:

''Трябва ли да изминеш 9000 километра далеч от дома, за да разбереш, че можеш да се справиш с всичко...

Толкова разстояние дели България от една от най-непознатите за нас страни – Камбоджа. Там, сред красивите плажове и уникална природа, се крие зловещ живот. Или поне такъв бе той за мен по време на престоя ми в предаването Survivor.

Далеч от най-близките, попаднах сред непознати за мен хора, борещи се буквално да оцелеят и в същото време да докажат себе си. Защото залогът е голям – не самата награда от победата, колкото силата и волята, които си декларирал пред всички, че ще покажеш.



И когато си на ръба на човешките си сили – без нормална храна, будейки се мокър от голямата влага, с рани по хълбоците от твърдата земя, на която спяхме, с безброй болки и възпаления, разбрах, че да оцелееш сред природата, е най-лесното нещо. Защото поначало ние хората сме били поставени в такива условия. После сме измислили всичко, което днес ни измъчва.

Тук в България, сред уюта на домашните завивки, сред топлата сготвена храна и луксозните барове, животът е много по-коварен. Защото сме се превърнали в роби на суетата, обслужващи чуждото мнение. Защото единствената сила тук на всеки са парите. А те са нищо, когато си там някъде, където един кокосов орех струва повече и от милион лева. Факторите да оцелееш са точно два – здрава психика и добри приятели, които знаеш, че винаги са зад гърба ти. Там, в Камбоджа, открих, че ги притежавам...

На всички онези, с които заедно преживяхме душевен катарзис и станахме по-силни от всякога, посвещавам новия ми сингъл "Безчувствен". Този видеоклип е събрал енергията на хора, които знам, че ще ми пазят гърба дори, когато са на хиляди километри от мен.''