Кариерата на Крум Савов като шеф на спортната редакция на Би Ти Ви е на път да приключи, пише столичен седмичник.

Според мълвата, която обикаля из офисите на телевизията, журналистът ще бъде уволнен след Нова година заради конфликт с началника на новинарския екип Венелин Петков.

„Първият сигнал бе даден преди седмица, когато Петков ни уведоми с писмо, че сваля предаването „Зона спорт” от програмната схема на „Би Ти Ви Екшън” и „Ринг” заради слаб рейтинг. Вместо това в ефира ще се излъчва продукцията „Ринг 7”. Отделно Венелин Петков препоръча на Крум Савов да не се явява в коментарните студия за Шампионската лига, тъй като мястото му било да координира спортните журналисти, а не да се изявява като водещ”, разказват колеги на Савов, цитирани от БЛИЦ.

В телевизията упорито се обикаля слухът, че Венелин Петков изрично настоял пред шефа на Би Ти Ви Павел Станчев от Нова година Крум да бъде отстранен, тъй като не си вършел както трябва работата.

„Това, естествено, не е вярно. Просто Венелин Петков си мисли, че е измислил модерната журналистика и че такива като Крум „паразитирали” върху гърба на останалите. Реално обаче Савов никога не е допускал професионални гафове от калибъра на сътворения от Венелин със записаната късна емисия новини, за което получи и „Златен скункс” от „Господари на ефира”, обсъждат гласената рокада в спортната редакция на Би Ти Ви.

Крум Савов бе назначен за шеф на спортния отдел на 1 март 2014 година на мястото на Красимир Минев. Той обаче така и не можа да намери общ език с Венелин. Разправят, че до този момент Крум бил спасяван само заради приятелството си с Павел Станчев. Напоследък обаче в Би Ти Ви реално командвал Венелин Петков.

Снимка: Sportal.bg