Спортният журналист Крум Савов е вторият участник, тръгнал си от новия сезон на „Фермата”.

Макар че заложи основно на битките, изискващи сръчност и точност, като им даде по-голям брой точки, той успя да надвие своя противник Николай Давидов единствено на въпросите от фермерския алманах.

В останалите три предизвикателства, в които състезателите трябваше да отгатват в кой период през годините са живяли известни български царе и личности, да режат дъски и да изпробват мерника си с прашки, Крум се оказа по-бавен от градския купонджия, с което загуби дуела.

На двубоя водещият се озова, след като бе посочен именно от Николай като „втори дуелист”. Така Савов получи възможността да ранкува изпитанията с от една до четири точки.

„Тъкмо когато приятелите ми разбраха, че аз ще вляза в предаването, стана ясно и че Крум ще бъде там. Тогава ми казаха, че едва ли не той ще бъде победителят и затова се хванах на бас с тях, че ако ми се предостави възможност ще го предизвикам и ще го отстраня”, обясни Николай решението си. Въпреки че минути преди да бъде избран от Давидов за дуела, Савов обмени остри реплики с Тодор, той разчиташе именно на неговата подкрепа по време на първото предизвикателство.