Невръстният принц Джордж ще бъде кръстен на 23 октомври в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс, а свещеният ритуал ще изпълни архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби.

Новината съобщи Би Би Си, като цитира официално съобщение на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Кейт, пише ''Всеки ден''.

Принцът ще бъде кръстен на навършени 3 месеца. Джордж Александър се роди на 22 юли в лондонската болница "Сейнт Мери". На церемонията на 23 октомври малкият принц ще бъде облечен в кръщелна роба от коприна и дантели, копие на тази, която е използвана при кръщаването на принцеса Виктория, най-голямата дъщеря на кралица Виктория в 1841 г.

Кралският параклис не е голям и трудно ще побере много хора. Вероятно в него ще успеят да влязат само най-близките на кръщелника. През 1997 г., преди да бъде погребана, в саркофаг пред олтара му беше положена покойната му баба, майката на принц Уилям, принцеса Даяна.

Последното кралско бебе, кръщавано там е принцеса Беатрис през 1988 г. Принц Уилям е кръстен в Бъкингамския дворец през август 1982 г.

Уилям и Кейт, херцогът и херцогинята на Кембридж вече имат свой герб, който ще ги представлява като семейство. Гербът е бил одобрен наскоро от кралица Елизабет.