Новороденият син на принц Уилям и Кейт ще се казва Луис Артър Чарлз, съобщиха от двореца Кенсингтън чак четири дни, след като младенецът дойде на бял свят. Припомняме, че Мидълтън роди в понеделник и тогава мъжът й обеща на медите, че няма да чакат дълго за името на хлапето. Името Луис най-вероятно идва от фамилията Маунтбатън/Батенберг. Тя е в тесни роднински връзки с британското кралско семейство, което е от династията Уиндзор/Сакс-Кобург-Гота.

В кралската фамилия на Острова има двама важни представители, които носят името Луис. Единият е бившият генерал-губернатор на Индия Луис Маунтбатън, който е чичо на херцога на Единбург - Филип. Той изиграва ключова роля за сватбата на Филип и кралица Елизабет Втора.

Вторият принц е Лудвиг /по-известен като/ Луис Батенберг, който е брат на българския княз Александър Първи. Той се жени на за една от дъщерите на кралица Виктория през 80-те години на 19 век. От техния брак се ражда бъдещият губернатор на Индия, който умира при атентат на ИРА през 1979 г.

Титлата му ще бъде Негово кралско величество принц Луис от Кеймбридж. Припомняме, че най-спряганите имена бяха Филип, Александър и Чарлз.