Носителят на интерконтиненталната титла по бокс в тежка категория на Международната Боксова Федерация (IBF) Кубрат Пулев заяви, че никога не би се състезавал под чужд флаг.

Най-добрият ни профи боксьор беше специален гост в спортната рубрика ''Пред банята'' на предаването ''Факторът Кошлуков'' по TV7. В откровен разговор с триото Кошлуков-Александров-Райчев ''Кобрата'' сподели, че още когато е започнал да се състезава в Германия, е получил предложение за немско гражданство, но отказал, защото държи на българското.

Водещите на спортната рубрика за пореден път отбелязаха, че дори когато проявяват завиден патриотизъм, най-добрите ни спортисти остават недооценени в България. ''След олимпиадата в Пекин много хора ме бяха отписали. Започнаха да ме ценят едва когато станах шампион при професионалистите'', заяви Пулев в тази връзка.

Според него всичко се корени в това, че българите сме негативни като нация и не се подкрепяме достатъчно. Домакините в студиото върнаха зрителите към победата на ''Кобрата'' над британеца Майкъл Спрот с кадри от шампионския двубой. Кубрат Пулев разказа, че пътят към триумфа е много труден.

''В бокса не може да си лигав'', уверен е Кубрат, според когото на ринга е много по-тежко, отколкото на футболния терен. Пулев подчерта, че боксът се различава коренно от най-популярната игра в света – футболистите симулират, че изпитват болка, докато боксьорите се опитват да я прикрият.

Извън темата за спорта Кубрат Пулев призна, че се интересува от политика. Запитан дали би станал политик, той отговори, че все още му е рано, но не изключва това да се случи след време. ''Всичко е възможно'', отговори уклончиво шампионът и добави, че като гледа какви лица влизат в политиката, неговото присъствие със сигурност ще бъде от по-голяма полза. Събеседниците на Кубрат допълнително го мотивираха с видео, в което световният шампион по бокс Виталий Кличко въдворява ред в украинския парламент. ''Някои хора имат нужда от леко шамаросване'', коментира с усмивка българският исполин.

Сериозните дискусии в студиото бяха нокаутирани от титаничен сблъсък – на ринга на TV7 се качиха Ники Александров и Иво Райчев, решени веднъж завинаги да си разчистят сметките с помощта на боксовите ръкавици. Под безупречните наставления на Кубрат Пулев двамата си размениха сериозно количество удари под и над кръста, преди Кубрат да даде победата на Ники.

''С малко те би'', опита да утеши мъката на Иво Райчев Кубрат. В боксовия урок на ''Кобрата'' се включи и Емил Кошлуков, който научи от първа ръка как се бие дясно кроше.

След боксовата схватка зрителите видяха и двубой по жонглиране с топка между Иво и Кобрата, в който не стана ясно кой е по-добър. Екшънът в студиото постепенно преля в лафа на седмицата, в който Христо Стоичков се разписа с ''аста маняна'' към чакащите го журналисти.

С гафове се отличиха родните грандове ЦСКА и Левски – първият, заради опита си да отмъкне звезда на Черноморец, а вторият заради проваленият трансфер на бразилеца Зезиньо. И още – традиционният спор около поредното ''ел класико'' между Барса и Реал, прогнози за сблъсъка между Ливърпул и Манчестър Юнайтед и голи украинки за капак сложиха точка на най-динамичното издание на ''Пред банята'' в ефира на националната TV7.

Гледайте ''Факторът Кошлуков'' и спортно-коментарното студио ''Пред банята'' на живо по TV7 всяка събота, 9:00-11:45.