Боксовият шампион Кубрат Пулев обяви за продан тузарската си къща в Сапарева баня, която придоби преди 2 години от дупнишкия подземен авторитет Александър Кацов-Сашо Боксьора.

От няколко седмици луксозното имение на Кобрата се предлага за продажба от брокери. От обявите в специализираните сайтове за имотни сделки става ясно, че за 3-етажната къща в Сапарева баня със застроена площ от 360 квадратни метра и 1.5 декара двор, Кубрат Пулев иска 1.8 милиона лева.

Елегантното имение разполага с 3 обширни спални, 2 камини, външен басейн с минерална лечебна вода, две джакузита, зимна градина и просторни тераси, а местоположението на имота дава възможност за изглед към Рила планина. Къщата е в близост и до Седемте рилски езера и това покачва стойността й.

Близки до Кубрат Пулев разкриха, че боксовият шампион взел категорично решение да се раздели с имението след серия от злополуки, свързани с имота. Пулев си внушил, че има лоша енергия, която се предава от бившия собственик, фалиралия местен бизнесмен Димитър Владимиров-Мите Френскио.

През далечната 2003 г. дупничанинът Мите се завърна от Париж заедно с 30 години по-възрастната от него аристократка Жаклин. Възрастната французойка сключи фиктивен брак с Владимиров и му осигури финанси, за да й вдигне къща досами минералните извори в Сапарева баня. Французойката Жаклин инвестира над 2 милиона лева за покупка на земя и за изграждане на къщата, но почина малко след като имението бе завършено.

Така имотът остана собственост на Мите Френскио, но в парцела се огледа и приближеният до дупнишките феодали братя Галеви боксьор Александър Кацов, пише столичен седмичник.