Обявената лотария с прощални подаръци на Слави Трифонов все още се бави, а мнителни зрители заподозряха шашма. Томболата бе обявено лично от водещия на 6 май, когато той обяви в ефир, че предаването му спира да съществува. На 31 юли Дългия и екипът му се появиха за последното издание на „Шоуто на Слави“ и се сбогуваха с публиката си, но така и не бяха разиграни всички подаръци, които е получил от гостите си – общо 1435 на брой, отбелязва изданието.

Две седмици по-късно все още липсва информация кога и къде ще бъде теглена томболата, в която голямата награда е леко поостаряла лимузина на „Мерцедес“, с която от шоуто водеха специалните гости на предаването до студиото. На сайта на вече несъществуващото предаване отказват да отговарят на въпросите на вече поизнервените си зрители, а препращането към сайта на продуцентската компания „Седем осми“, където уж трябва да се дават сведения, също не дава резултат – информация просто липсва.

Това кара мнозина да се съмняват, че Слави Трифонов и екипът му от сценаристи са използвали хитър трик с организирането на томбола с подаръци, за да се сдобият с личните данни на десетки хиляди зрители. Всеки регистрирал се даде право на организаторите на томболата да разполага с личните му данни, подлъган от възможността да спечели награда, коментира вестникът.