След като самите Николета и Валери превърнаха въпроса за местонахождението на бъдещата майка в строго пазена конспирация, жълтите медии още по-настойчиво започнаха да я издирват.

Стигнаха до заключението, че Николета е в България, защото смята да ражда в софийската клиника „Св. Лазар”, където са проплакали Валери-младши и Деа на Бербо. После се разбра, че е в софийския апартамент на семейството в скъпарския квартал „Манастирски ливади”.

Но след като откраднаха луксозния й джип от паркинга в комплекса, се разбра, че плеймейтката е замела следите си и оттам. Заговори се, че се е приютила в апартамента на родителите си в Пловдив, писаха пък доста от вестниците.

Друг български ежеседмичник обаче разкрива факта, че Николета лъже медиите и не е във въпросното жилище в Града под тепетата. Чувствителната г-жа Божинова не иска папараците да душат около апартамента и затова ги е измамила – накрая да открият едно голямо нищо. „Шок разкрива истината по въпроса – а тя е, че Николета си крие в родното си село Караджалово, Пловдивско. Там бременната Ни Бо (Ло) се чувствала много по-спокойна и защитена от изненади от нежелани журналисти. Местните хора са малко и се познават един друг и чужд човек трудно може да се скрие и тайно да наблюдава когото и да било. Николета е убедена също и че е мразена – от Алисия, а и от други хора.