Вчерашното начало на новия сезон на „Откраднат живот” представи на зрителите не само нови актьори, но и изцяло различен декор. Действието се пренесе в болница”Света Анастасия”- кръстена на християнка, която след смъртта на своя съпруг влага цялото си богатство, за да лекува болните хора.

Декорът се простира на цели два етажа в „София тех парк”-недалеч от четвърти километър в столицата. Продуцентът Евтим Милошев бе категоричен, че дължи много на управата на държавното дружество, което посрещнало с отворени обятия сериала. „Бяхме принудени да напуснем старата болница, която се намираше в киноцентъра „Бояна”.

Желанието да си тръгнем не беше наше, но истински подвиг е, че успяхме за три месеца в абсолютно празно помещение да направим нова, много по-широка, удобна и красива болница”, обясни Милошев при представянето на новия сезон.

За първи път във филма ще има неврохирургия, оборудвана с супер модерен скенер-скъп макет, на който организаторите не дават дори да се седя, за да не се счупи. Ново пространство за снимки дава и пешеходния мост над „Цариградско шосе”, който вчера зрителите вече видяха.

С настъпването на пролетта много сцени ще има и в прекрасния парк в „София тех парк”, а пък кафенето в новата болница е в пъти по-голямо от предишното в „Свети Кирил”. Една обща стая, но разделена на две от шкаф на колелца, делят сестра Жекова и директорът. За първи път има истински вход за линейки, защото в „Свети Кирил” вратата не водеше за никъде, както и два асансьора-един истински, който използва екипът, и един бутафорен, който не се движи. На първия етаж са разположени операционните, а на втория-кабинетите на сестри и лекари, стаята за оперативки, кафенето, скенера.

Зрителите посрещнаха с разочарование отпадането на „Свети Кирил”. „Липсват ми старата болница и покривът. Ако на това стълбище ще се водят проникновените разговори, ще е някак тягостно”, пише Гергана Костова. „5 минути гледахме стълбището”, оплаква си Динко Щилянов.