Впечатляващият списък от изпълнители на тазгодишното издание на 91-те награди на Академията продължава да се подобрява. Преди минути обявиха официално, че "Куин" ще свирят на Оскарите, а Адам Ламберт ще е техен вокал, пише DailyMail. Биографичният филм за Фреди Меркюри "Бохемска рапсодия" е номиниран за пет награди на Академията, включително за най-добър филм. Звездата от филма Рами Малек пък е номиниран в категорията "най-добър актьор" за страхотното му превъплъщение на рок иконата.

"Това ли е реалният живот или фантазия?" гласи туит от Академията, с който съобщиха предстоящото зрелищно шоу. Групата ще свири с двама от оригиналните си членове - Браян Мей на китарата и Роджър Тейлър на барабани. Победителят от "American idol" пее с групата от 2011 г. Заедно групата правят турнета между 2014 и 2018 година.

37-годишният певец признава, че първоначално е бил изплашен от идеята да влезе в обувките на Фреди.

"Не само, че трябваше да се уверя, че гласът ми се вдигна и знам всички думи… но по-страшното беше и възприятието на феновете. „Това не е моя музика, която съм написал - това съм аз, като гост, с една от най-големите рок банди на всички времена, пея песните, на които един от най-великите рок певци на всички времена вдъхва живот", споделя Ламбърт и добавя "Фреди е незаменим!", пише "24 часа".