Знаменитостите, които ще се появят на сцената по време на 88-ата церемония за наградите „Оскар”, ще оформят международна, мултиетническа група, уверява „Холивуд Рипортър”.

Статуетки ще връчват чернокожи артисти като Куинси Джоунс и Кери Уошингтън, родената в Индия актриса Прианка Чопра, южнокореецът Лий Бюнг-Хун от римейка на „Великолепната седморка”, който ще излезе по-късно през годината, и т.н.

Както е известно, Уил Смит, съпругата му Джейда Пинкет-Смит и режисьорът Спайк Лий ще бойкотират Оскарите, тъй като и миналата година, и тази нито един тъмнокож артист не е номиниран.

По този повод Куинси Джоунс, който е бил музикален директор на церемонията през далечната 1971-ва, коментира на пресконференция в Маями: "Има два начина да реагираш: или да бойкотираш Оскарите, или да ги направиш по-добри".

Други афроамериканци, които ще вземат участие в церемонията, или представители на латиноетноса, чиито имена станаха ясни по-рано, са Упи Голдбърг, Кевин Харт, Бенисио дел Торо, Фарел Уилямс.

Във втората обявена във вторник група презентатори са още имената на Джулиан Мур, Джаред Лето, Стив Каръл, Марго Роби, Джейсън Сегал, Анди Съркис и др.


Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени на 28 февруари в "Долби Тиътър" в Холивуд.